domingo, 22 de enero de 2012

A TORTILLA FRANCESA

Esta semana fixemos unha asemblea para anotar os utensilios/ingredientes necesarios para realizar unha tortilla francesa. Dixéronse os seguintes:
- Os ovos.
- Unha plancha/sartén.
- Unha batidora/tenedor.
- Unha paleta.
- Platos.
- Tenedores.
- Coitelo.
- Un pouco de aceite.
- Un pouco de sal.

Ao día seguinte puxémonos mans á obra.


1º Preparamos os ingredientes.


2º Batemos os ovos.


3º Poñemos a sartén ao fogo cun chorriño de aceite e botamos os ovos batidos.


4º Movemos a sartén para que a tortilla non se pegue.


5º Sacamos a tortilla francesa do fogo e cortámola.


6º Degustámola.


Mmmmmmm!!! Estaba riquísima!!! pero quedounos unha gran dúbida...

¿POR QUE SE CHAMA TORTILLA FRANCESA?
(a vindeira semana investigarémolo).